5 Kasım 2008 Çarşamba

TARÇINLI ÖZEL KIZARTMA


Babam için yaptığım bir lezzet daha.gerçi birkaç sitede görmüştüm ama denemek bu güne nasip oldu.anneminde yardımıyla çok lezzetli hemde sağlıklı 2 yemek yapyım.bunlardan birincisi özel kızartma:


  • 3 tane patlıcan

  • 3 tane kabak

  • 3-4 domates

  • 2-3 tane sivribiber

  • 1 tatlı kaşığı salça

  • 1 çay kaşığı sarımsak

  • 1 çay kaşığının ucuyla tarçın

  • yarım çaybardağı su

  • 1 kesme şeker

  • yarım su bardağı sıvıyağ

yapılışı:



  • patlıcanlar ve kabaklar soyulup halka şeklinde kesilirhafif yağlanmış tepsiye dizilir.

  • sivribiberler temizlenip onlarda tepsiye yerleştirilir.

  • hepsinin üstüne hafifce sıvıyağ sürülüp 200 derecede kızartılır.

  • bu arada domates rendelenir içine salça tuz sarımsak ve yarım çay bardağı su eklenip hafifçepişirilir.içine kızarmış sebzeler eklenir.5 dakika daha pişirilip altı kapatılır.

  • içine çay kaşığının ucuyla tarçın eklenir.maydonoz eklenip servis yapılır.

  • şimdiden afiyet olsun

1 yorum:

neseersoy dedi ki...

selamm,
tarçını hiç kızartmada denemedim , ama değişik olduğuna eminim.
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle

ISLAK KURABİYE