15 Kasım 2008 Cumartesi

ETLİ YAPRAK SARMA

bu tarifi p.dç.s.e.29 evsahibeliği yapan arkadaşımız karabiberinmutfağına göderiyorum sevgiler


Dolmalar içinde bence sarımsaklı yoğurtla yenen enlezzetli dolmadır etli yaprak sarma.genelde bohça şeklinde ve biraz sulu yaparım ama annem tamamen suyunu çektirmemi önerdi e tabiiki annem isteyince yapılmaz mı yaptım hemde görüntüsünüde zeytinyağlı gibi sardım ortaya harika biryemek çıktı.

malzemeler:


  • 250 gr ufak yaprak

  • 150 gr kıyma

  • 1 soğan

  • 1 çay bardağı pirinç

  • tuz,nane,sarımsak tozu

  • 1 subardağı kaynar su

  • 1 yemek kaşığı salça

  • 1 kesme şeker

  • yarım çay bardağı sıvıyağ

yapılışı:



  • yapraklar sudan geçirilip tencereye konur 5 dakika kaynatılıp süzülür ve soğutulur.

  • iç malzeme olarak kıymanın içine soğan rendelenir pirinç ve baharatlar eklenerek yoğrulur.

  • yaprak açılır içine 1 tatlı kaşığı kıyma konup sıkıca sarılır.

  • tencereye dizilir.üzerine başka yerde karıştırılmış su salça tuz ,şeker ve sıvıyağ karıştırılıp dökülür.

  • üstüne bir tabak kapatılır.kısık ateşta suyu çekene kadar pişirilir.

  • üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökülerek sevis yapılır. şimdiden afiyet olsun.

1 yorum:

Leyya dedi ki...

kereviz harika görünüyor,dolmalarsa bi lokmalık))eline sağlık arkadaşım

ISLAK KURABİYE