9 Kasım 2008 Pazar

TÜRKİYE PASTASI


kızımın anaokuluna başladığını sanırım herkes biliyordur. Okulumuzda düzenlenen TÜRK günü için yaptığım bir pasta.Tabiiki bu pastayıda kızımın eşliğinde yaptım bittiğinde çılgınlar gibi sevindi. Buda herşeye değdi tabiiki.


Bu seferki pandispanyayı mügenin sitesinden aldım. Gerçekten harika bir tarif. Sanırım bundan sonraki tüm pandispanyalarımda bu tarifi kullanacağım. teşekkürler mügecim.

malzemeler:


  • 4 yumurta

  • 4 fincan şeker

  • 4 fincan un

  • 1 fincan yoğurt

  • 2 yemekkaşığı sıvıyağ

  • 3 yemekkaşığı kaynarsu

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu

iç malzeme:



  • 2 subardağı süt

  • 2 yemek kaşığı un

  • 4 yemekkaşığı şeker

  • fındık kadar margarin

  • vanilya

  • 1 yumurta

üstü için:



  • 1 su bardağı süt

  • 1 paket kremşanti

  • çaykaşığı ucuyla kırmızı gıda boyası

  • beyaz şeker hamuru

  • süsleme şekerleri

yapılışı:



  • şeker ve yumurta çırpılır.sıvı malzemeler eklenir.

  • en son un vanilya kabartma tozu eklenerek kalıba dökülür.175 derecede pişirilir.

  • krema için vanilya ve margarin dışında tüm malzemeler karıştırılıp pişirilir.vanilya ve yağ eklenerek 10 dakika çırpılır.

  • kek soğuyunca ikiye kesilir.kremanın tümü konur.istenirse meyve konulabilir.ama benim kızım sevmediği için bizim pastalarda meyve olmuyor.üstü kapatılır.

  • krem şanti hazırlanıp pasta iyice sıvanır.

  • şeker hamurundan ay ve yıldız kesilerek pastanın üstüne yerleştirilir.süsleme şekeriyle süslenir.

  • şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE