9 Kasım 2008 Pazar

BALKABAKLI PASTA


Balkabağı tatlısını sevmeyen varmıdır bilmem ama ben bayılırım. tarifi ilk kez pastacı kızda gördüğümde hiç düşünmeden yapmaya karar verdim. eğer denemediyseniz mutlaka deneyin.böyle muhteşem bir kek olamaz.

malzemeler:


  • 1 hazır pastatabanı

  • 1 kilo balkabağı

  • 2 subardağı şeker

  • 1 paket kremşanti

  • 1 su bardağı süt

  • 1 subardağı ceviziçi

  • 1 su bardağı portakal suyu

yapılışı:



  • balkabağı temizlenip tencereye konur şeker eklenip pişirilir.iyice soğutulur.ve ezilir.

  • kremşanti ve süt çırpılır.ezilmiş kabagın yarısı kremşantiye eklenir. buzbolabında 15 dakika bekletilir.

  • pasta tabanı tabağa konur.portakal suyunun yarısı ile ıslatılır.kremşantili kabagın hepsi üzerine konur. ceviz içi ekilir.pasta tabanının üstü kapatılır.kalan portakal suyuyla ıslatılır

  • sade balkabağı ezmesiyle her tarafı sıvanır.üstüne kalan ceviz içi dökülür.

  • şimdiden afiyet olsun

1 yorum:

Leyya dedi ki...

denediğim ve çokda memnun kaldığım bir pastaydı.lakin hergün o kadar yeni tariflerle karşılaşıyoruz ki bi denedigimizi bi daha denemek neredeyse imkansızlaşıyor.hazır sayfanızda görmüş hatırlamışken evde de kabak varken kim tutar beni))sevgiler selamlar

ISLAK KURABİYE