size bunu anlatmadan geçemiyeceğim benim ufaklık acıbadem kurabiyesini çoook sever. ama evde genelde adını pek kullanmıyoruz sanırım. eşim adını söylediğinde kızım ağzını kapatıp ben acı kurabiye yemem diye uzun süre ağlamıştı
o yüzden bu kurabiyeleri ne zaman görsem kendi kendime gülerim. çoçukların dünyasını anlamak ne kadar zor. hayat onlar için çok basit aslında. tatlı birşeye neden acı densinki gelde anlat bakalım anlatabilirsen..
Malzemeler:
- 4 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı pirinç unu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı badem
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 paket acıbadem kurabiyesi
Yapılışı:
- Bademleri haşlayıp kabuklarını soyun. robottan geçirin.
- Sütü, robbottan geçirilmiş bademi, pirinç ununu ve bir fiske tuzu hafif koyulaşıncaya kadar karıştırarak ocakta pişirin.
- Koyulaşmaya başlayınca şekerini ve hindistan cevizini ilave edin. Muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin.
- Vanilyayı ekleyip ocaktan alın.
- acıbadem kurabiyeleri iri parçalara bölüp kaselerin dibine yerleştirin.
- iyice ılınan keşkülüde üzerine döküp şamfıstığı ve acıbdem kurabiyeleri ile süsleyin
- şimdiden afiyet olsun
4 yorum:
hımmm nefis nefis olmuşşş
Acıbadem benim de en sevdiğim lezzetlerdendir. Keşkülle birleşince çok daha güzel olmuştur eminim. Ellerine sağlık. Sevgiler...
canım ellerine sağlık hiç bu tadı tatmamıştım afiyetler olsun sevgiler
canım ellerine sağlık hiç bu tadı tatmamıştım afiyetler olsun sevgiler
Yorum Gönder