oldukça basit ve lezzetli oldu tavsiye ederim.
malzemeler:
- 10 tane milföy
- 1 küçük garnitür
- 2 parça tavuk gögsü
- 2 kaşık sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 yumurta sarısı
- tuz,karabiber köri
yapılışı:
- milföyler buzluktan çıkarılıp çözündürülür.
- diğer tarafta tavuk gögüsleri kuşbaşı daoğranıp yıkanır ve tavaya konur.
- suyunu salıp çekince sıvıyağ eklenip hafifce kızartılır.
- garnitür eklenip biraz daha kavrulur.
- salça baharatlar ve su eklenip ağzı kapatılır.
- suyunu çekene kadar pişirilir.soğutulur.
- çözünen milföflerin ortasına iç malzeme koyup bohça gibi kapatılır.
- tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülüp 190 derecede pişirilir.
- şimdiden afiyet olsun
1 yorum:
hımmm çok leziz olmuş arkadaşım ellerine saglık alkım anım benim
:))
Yorum Gönder