- 1 paket dondurulmuş karides
- 1 soğan
- 1 sivribiber
- 1 domates
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2-3 kaşık su
- 1 çay kaşığı salça
- tuz karabiber kırmızı biber
- 1 su bardağı rende kaşar
yapılışı:
- karidesler çözündürülür.
- tavaya 1 kaşık sıvıyağ konup küçüçük doğranmış soğan ve biber eklenir hafif kavrulmaya başlayınca karidesler eklenip kavrulur.
- karideslerin pişmesine yakın domates rendesi salça ve sıcak su eklenip baharatlar konur. ağzı kapatılarak suyu çektirilir.
- güveçin içine konup üzerine kaşar rendesi ve tereyağ konup fırınlanır.
- şimdiden afiyet olsun.
2 yorum:
Keşke bu tarifi daha önce görmüş olsaydım denerdim ellerine sağlık
karides yemediğim bir tat neden bilmiyorum ama hiç denemedim sen begenipte yaptıgına göre güzeldir deneyyeyim bari bende :))
babanıza afiyet olsun...
Yorum Gönder