Eskiden bu isim bende çooook zor bir yemek izlemi uyandırırdı .şimdi zaman değişti herşeyin hazırlanmış hali ortaya çıktı ve bu yemeği hazırlamak 5-10 dakikayı aşmaz oldu. gerçi hala etin pişmesi için biraz vakit harcıyorum ama olsun nede olsa hünkar beğenecek!!!!!
malzemeler:
malzemeler:
- 1 büyük kavanoz patlıcan püresi
- 2 yemek kaşığı teremyağ
- 3 kaşık un
- 1,5 su bardağı süt
- yarım su bardağı kaşar peyniri
- yarım kilo dana kuşbaşı
- 1 soğan
- 2-3 kaşık sıvıyağ
- 2 kaşık salça
- tuz,karabiber,sarımsak tozu
- sıcak su
yapılışı:
- etler yıkanıp düdüklü tencereye konur.suyunu çekene kadar beklenir.sıvı yağ eklenip hafifce rengi döndürülür.
- soğan yemeklik doğranıp eklenir biraz piştikten sonra salça sıcak su ve baharatlar eklenip bip çıktıktan sonra yarım saat pişirilir.
- beğendi için yağ eritilip un eklenip kavrulur. patlıcan püresi eklenip bir iki kez çevrildikten sonra süt eklenerek muhallebi kıvamına gelmesi sağlanır
- indirmeye yakın kaşar eklenip karıştırılır.(ben tuz koymuyorum hem patlıcan püresi tuzlu hemde kaşar bence tadına bakmadan sizde eklemeyin)
- beğendi tabağa alınıp et sote iyice suyundan süzülerek beğendinin üzerine yerleştirilir.
- şimdiden afiyet olsun
1 yorum:
alkim ablacim, iyi bayramlar...
Yorum Gönder