bu yemeği adaletten öğrenmiştim. acayip hayat kurtarır....
malzemeler:
- 3 tane tavuk budu
- yarım çay bardağı su
- tuz
pilav için:
- 1 su bardağı pirinç
- 2 domates
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- tuz,1 kesme şeker
- su
yapılışı:
- tavukların derisi soyulup ikiye ayrılır.
- teflon tencereye dizilir.
- su ve tuz eklenerek önce 5 dakika kadar harlı ateşte daha sonrada kısık ateşte suyunu salıp çekene ve kendi yağıyla kızarana kadar pişirilir.
- pirinç yıkanıp tuzlu ve kaynar suda yarım sat bekletilir.
- süzülürve tereyağında kavrulur.
- rendelenmiş domates eklenipbir iki çevrilir.1,5 su bardağı su eklenip tuz ve şeker konur.
- suyunu çekince altı kapatılır ve 10 dakika dinlendirilip servis yapılır.
- şimdiden afiyet olsun
5 yorum:
bende bu şekilde pişiririm çoğu kez..nefis olur..
ellerine sağlık...
OOOH MİS GİBİ YANINDA BİR ÇORBA BİR SALATA İŞTE SANA NEFİS BİR MENÜ... ELLERİNE SAĞLIK CANIM AFİYETLER OLSUN
Tavuk pilav en sevdiğim yemekler.Çok severim.Bende deniyeceğim.Sevgilerrrrrr.
Cok nefis görünüyorlar, ellerine saglik.
Sevgilerimi gönderiyorum.
bende tavuğu tyeflon tavada yaparım hep daha lezzetli oluyor ellerine sağlık canım...
Yorum Gönder