kayınpederimin yaşgünü için hazırladığım yaşgünü pastası..bu sefer bir değişiklik yapıp pasta yerine tatlı hazırlayalım dedim.. yemek sonrası harika gitti doğrusu..yaz için ideal bir tatlı keşfetmiş oldum böylece...
malzemeler:
125 gr teremyağ
3 kave fincanı un
1 litre süt
2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
2-3 tane damla sakızı
1 muz
1 kivi
10-15 tane kırmızı üzüm
süsleme şekeri
yapılışı:
- yağ eritilip un eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur.
- yavaş yavaş süt eklenir.
- muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
- şeker,hindistan cevizi eklenip 5 dakika daha pişirilir.
- altı kapatılıp iyice ezilmiş damla sakızı eklenip 15 dakika mikserle çırpılır.
- hafifce ıslatılmış borcama dökülüp 1-2 saat buzdolabında dinlendirilir.
- servis öncesi tüm meyveler soyulup dilimlenir.tatlının üzerine dizilip süsleme şekerleri ekilerek servis yapılır.
- şimdiden afiyet olsun.
2 yorum:
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
Sevgiler,
Evren
Merhaba. Meyvelerle harika görünüyor, ellerinize, fikrinize sağlık. Afiyetler olsun. Sevgiler.
Yorum Gönder