10 Haziran 2010 Perşembe

KIYMALI PASTA

muhteşem tuzlu bir pasta.. kolaya kaçmak isterseniz ekmek hamuruylada yapabilirsiniz.
sıcakken ayrı soğukken ayrı bir lezzet..ben yemeğe doyamıyorum...
malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
5 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak ılık su
1 bardak sıvıyağ
1 paket yuva maya
un
iç malzeme:
250 gr kıyma
1 soğan
tuz,karabiber
3-4 kaşık sıvıyağ
yapılışı:
önce iç malzeme hazırlanır.sıvıyağ tavaya konup soğan yemeklik doğranır.
hafifce kavrulduktan sonra kıyma  eklenip iyice kavrulur.
tuz ve karabiber eklenerek tadlandırılır.
altı kapatılıp ılımaya bırakılır.
hamur için ise ele yapışmayan bir hamur yapılıp yarım saat mayalandırılır.
yuvarlak bie tepsi yağlanıp hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp elin içinde açılır.
içine 1 kaşık harç konup kapatılır. ve ortadan başlanarak tepsiye dizilir.
üzerine yumurta sarısı  ve 1 yemek kaşığı erimiş tereyağ sürülerek 180 derecede pişirilir.
şimdiden afiyet olsun

1 yorum:

Aylin dedi ki...

merhaba ekmek hamuruylada aynı lezzet yakalanabilirmi acaba?

çok iştah açıcı bir tarif bu

ESKİLERDEN POTPORİLER...