20 Haziran 2010 Pazar

NERİMANIN TARİFİYLE KADAYIFLI MUHALLEBİ

çoooooooooooooooooook güzel nir lezzet.neriman harika yapılyor.bizim günlerde kendisinden istenen tek tarif neredeyse ..tarif kendisine ait.mutlaka deneyin.bu tarif gerçekten hiç bir yerde yok.
MALZEMELER:
  • 300 gr kadayıf
  • 3-4 kaşık tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ceviziçi
muhallebi:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 4 kaşık nişaşta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket krem şanti
yapılışı:
  • kadayıf buzluğa konup yarım saat beklenir.buzluktan çıkarılıp elle kırılır.
  • tavada tereyağ eritilip kadayıflar konup kavrulur.
  • indirmeye yakın şeker ve ceviz eklenip 1-2 dakika daha kavrulur.
  • altı kapatılıp tarçın eklenip karıştırılır.
  • ılımaya bırakılır.
  • muhallebi için vanilya ve kremşanti hariç tüm malzemeler karıştırılıp pişirilir.
  • altı kapatılıp sıcakken kremşanti ve vanilya eklenerek 10 dakika çırpılır.
  • borcamın tabanı kadayıflı karışımla kaplanır.
  • muhallebi dökülüp üstünede kadayıflı karışım dökülür.
  • 1 gece dolapta beklerse çok daha lezzetli oluyor.ama işiniz acilse 1-2 ssat dinlendirip servis yapabilirsiniz şimdiden afiyet olsun

1 yorum:

Canan dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok lezzetli ve hafif bir tatlıdır. Yaz günleri için ideal.

Sevgiler
Canan

ISLAK KURABİYE