17 Haziran 2010 Perşembe

TAZE OTLARLA HAVUÇ MÜCVERİ

mücver yaz aylarında en sevdiğim lezzetlerden biri özellikle sarımsaklı yoğurtla her öğünde yenebilecek bir lezzet bence.
yaz aylarında sebzelerin bollaşması bende değişik lezzetlere gitme isteği uyandırıyor bede.bu lezzete onlardan biri. birçok tadı karıştırarak farklı lezzetler yakalamayı seviyorum
biz bu lezzeti çok beğendik umarım sizinde hoşunuza gider.
malzemeler:
1 kabak
2 havuç
1 patates
1 demet yaşil soğan
taze nane
 dereotu
2 yumurta
2 kaşık un
1 çay kaşığı kabartma tozu
tuz,karabiber sarımsak tozu
yapılışı:
kabak,havuç ve patates soyulup rendelenir.
iyice suları sıkılarak kaba alınır.
yeşillikler incecik doğranıp eklenir.
diğer tüm malzemeler karıştırılıp sıvı bir hamur elde edilir.
gerekirse un veya yumurta eklenebilir.
ister sıvıyağ isterseniz yağsız tavada 1,5 kaşık karışım dökülerek önlü arkalı kızartılır.
ılık yada soğuk servis yapılır.
şimdiden afiyet olsun.

7 yorum:

EBRULİ dedi ki...

Regaip Kandiliniz Kutlu Olsun

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Alkım Hanım Günaydın taze otlarla özellikle bu aylarda nefis oluyor. Ben fırında da deniyorum ellerinize sağlık sevgiler...

aydilber dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK BENDE HAVUÇ KOYARIM..VE ÇOK GÜZEL RENK VERİYOR

GÜL dedi ki...

canım eline sağlık hayırlı kandiller

Pembe Tatlar dedi ki...

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalplerimizi okşadığı bir anın bir asra bedel olduğu bu gecede dualarda birleşmek dileğiyle...

Regaip Kandiliniz Mübarek Olsun...

oznurunelemekleri dedi ki...

hımm ellerıne saglık hayatım cok lezzetli görünüyorlar bende zaman zaman yaparımm tavadan almamla bitmesi bir olur :))) sevgilerimle

Birsel ve İrem dedi ki...

Harika bir lezzet olduğu kesin, ellerinize sağlık. Buzdolabında bekleyen havuçları değerlendirmek için yapabilirim. Afiyetler olsun.
Sevgiler.

ESKİLERDEN POTPORİLER...