çoooooooooooooooooook güzel nir lezzet.neriman harika yapılyor.bizim günlerde kendisinden istenen tek tarif neredeyse ..tarif kendisine ait.mutlaka deneyin.bu tarif gerçekten hiç bir yerde yok.
MALZEMELER:
- 300 gr kadayıf
- 3-4 kaşık tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ceviziçi
muhallebi:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 4 kaşık nişaşta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 paket krem şanti
yapılışı:
- kadayıf buzluğa konup yarım saat beklenir.buzluktan çıkarılıp elle kırılır.
- tavada tereyağ eritilip kadayıflar konup kavrulur.
- indirmeye yakın şeker ve ceviz eklenip 1-2 dakika daha kavrulur.
- altı kapatılıp tarçın eklenip karıştırılır.
- ılımaya bırakılır.
- muhallebi için vanilya ve kremşanti hariç tüm malzemeler karıştırılıp pişirilir.
- altı kapatılıp sıcakken kremşanti ve vanilya eklenerek 10 dakika çırpılır.
- borcamın tabanı kadayıflı karışımla kaplanır.
- muhallebi dökülüp üstünede kadayıflı karışım dökülür.
- 1 gece dolapta beklerse çok daha lezzetli oluyor.ama işiniz acilse 1-2 ssat dinlendirip servis yapabilirsiniz şimdiden afiyet olsun
1 yorum:
Ellerinize sağlık. Çok lezzetli ve hafif bir tatlıdır. Yaz günleri için ideal.
Sevgiler
Canan
Yorum Gönder