14 Eylül 2010 Salı

DONDURMALI ARMUT TATLISI

Selamlar bayramın yavaş yavaş sonuna geliyoruz artık. dilerim hepiniz güzel bir bayram geçirmişsinizdir.
bayramda yediğimiz tatlılardan sonra hafif bir tatlı iyi gelir sanırım.
malzemeler:
  • 4 tane armut
  • 8 kaşık şeker
  • 1çay bardağı ceviziçi
  • 1 talı kaşığı tarçın
  • 1 limon suyu
  • yarım su bardağı su
yapılışı:
  • armutlar soyulup kararmaması için limon suyu ile ovulur.
  • ortaları elma oyucu ile çıkartılıp bir tencereye konur.
  • herbir armutun üzerine 2 kaşık şeker konup su eklenir.
  • kısık ateşte armutlar hafifce yumuşayana kadar pişirilir.
  • diğer tarafta ceviz ve tarçın karıştırılır.
  • tencereden alınan armutlar borcama dizilir.
  • ortadaki boşluğa cevizli tarçın doldurulur.
  • tenceredeki sos üzerine dökülüp 200 derece fırında 10 dakika tutulur.
  • ılınınca dondurma ile servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun

2 yorum:

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

alkımcım merhaba tatlım yogun gecen bir bayramın ardından merhaba
geçmiş bayramın kutlu olsun balım nice bayramları hep beraber geçirmek dilegiyle
canım seni ve ecrin periyi kocaman öperim..
tatlın her zamanki gibi iştahımı kabarttı afiyet bal olsun
ecrinime yarasın

Sıcak Paylaşımlar Aysel dedi ki...

Harika olmuş bu armutlar... Ellerinize sağlık... Sevgiler...

ISLAK KURABİYE