10 Eylül 2010 Cuma

YALANCI PERDE PİLAVI VE ŞAM FISTIKLI PİLAV

pilavı birde böyle deneyin derim hem çok hoş bir görüntüsü oluyor hemde muhteşem lezzetli.
aslında pilavı iç pilav gibi yada tavuklu olarak yapabilirsiniz ama bizim evde iç pilav pek sevilmediği ve ana yemeğin bir kısmınıda ben tavuk pane yaptığım için ben sadece şam fıstıklı yaptım. yeşil beyaz sarı ve kahverengi uyumu çok hoştu doğrusu...
malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç

  • 3 çorba kaşığı tereyağ

  • 1 çay bardağı şamfıstığı

  • 3 su bardağı su

  • 1 çay bardağı badem

  • 1 yufka

  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

  • tuz,1 kesme şeker

  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
yapılışı:

  • yıkanan pirinç tuzlu kaynar suya konup yarım saat beklenir.

  • süzülüp 2-3 su yıkanır.

  • bu sırada şam fıstıkları ve bademler sıcak suya konup kabukları soyulur.

  • tereyağ tencereye konup eritilir.

  • şamfıstıkları eklenip hafifce kavrulur.

  • pirinçler eklenip kavrulmaya devam edilir.

  • 3 su bardğı su ,tuz ve limon suyu eklenip karıştırlır.kesme şeker eklenip kabağı kapatılır.

  • suyunu çekene kadar pişirilir.

  • altı kapatılıp dinlenmeye bırakılır.

  • yuvarlak bir borcam alınıp tereyağ ile yağlanır.

  • bademler yerleştilir.

  • yufka yayılır.

  • pilav içine dökülüp kenarlerdaki yufkalar ile üzeri kapatılır.

  • 180 derecede yufka kızarana kadar pişirilir.

  • servisten önce ters çecrilerek servis yapılır.

  • şimdiden afiyet olsun.

1 yorum:

Nesrin Meçik dedi ki...

Pilav nefis görünüyr,ellerine sağlık,tarifini yayınladım,ne zaman istersen tekrar katılabilirsin,sevgiler,iyi bayramlar.

ESKİLERDEN POTPORİLER...