25 Eylül 2010 Cumartesi

İRMİKLİ VE SÜTLÜ LOKMA

bu tatlımda diğer lokmalardan biraz daha farklı oluyor. hem hamurunda irmik olması hemde SOĞUK YAĞA konması en büyük farkı bence. her ızırdığınızda ağzınıza süt tadı gelmeside bence ayrı bir keyif...
malzemeler:

  • 1 su bardağı süt

  • yarım su bardağı irmik

  • 1 yumurta

  • 1-2 damla sıvıyağ

  • 2 su bardağı şeker

  • 1 su bardağı su

  • 1-2 damla limon suyu

  • yapılışı:

  • önce 2su bardağı  şeker ile 1 su bardağı su kaynatılıp içine 1-2 damla limon suyu konup 5 dakika daha kaynatılıp ateşten alınır.ılımaya bırakılır.

  • süt kaynatılıp irmik eklenir.ve pişirilir.1-2 damla sıvıyağ eklenir.

  • ocaktan alınıp biraz ılıması beklenir.

  • yumurta eklenip blendırla iyice karıştırılır.

  • elimizi sıvıyağla ıslatıp küçük toplar yapılır.

  • soğuk yağa konup kısık ateşte pişirilir.

  • pişen lokmalar tavadan alınıp şerbete konur. 10-15 dakika bekletilip servis yapılır.

  • şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails