7 Eylül 2010 Salı

KABAK LEZZETİ

muhteşem ötesi bir lezzet. kabak yemeyen herkese kabağı yedirirsiniz inanın .bu lezzeti mutlaka ama mutlaka deneyin.tarifi aldığım arkadaşın sitesini kaydetmemişim inanın okadar pişmanımki harika bir siteydi.lütfen kendisi bende yemeğini okursa mutlaka bana mesaj atsın. o siteyi kaybetmek istemem çünkü...
malzemeler:
  • 2 kabak
  • 1 patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • tuz,karabiber
yapılışı:
  • kabak ve patates soyulup doğranır.
  • üzerine çıkacak kadar su konup iyice haşlanır.
  • süzülür.(su hiç kalmayacak)
  • iyice ezilir.
  • tencereye sıvıyağ konup un eklenir.
  • hafifce çevrilir kokusu çıksın diye aman kavurmayın oldumu...)
  • sebzeler eklenip sürekli karıştırılarak2-3 dakika pişirilir.
  • altı kapatılıp tuz ve karabiber eklenir.
  • soğumaya bırakılır.
  • yoğurt,mayonez ve ezilmiş sarımsak iyice karıştırılır.
  • soğuyan sebzelere 2 kaşık yoğurtlu sos eklenip karıştırılır.
  • servis tabağına alınıp kalan yoğurtla üzeri iyice kapatılır.
  • maydanozla süslenip servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

3 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Şifa dolu bir lezzet.

Saygılar.

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

Bayramı tatil değil bayram olarak yaşayacağımız bir bayram olması dileğimle...
iyi bayramlar dilerim...

Sevgiler,

Deniz..

Akdeniz Kızı dedi ki...

kayserili bir arkadaşımdan öğrenmiştim...kabak borani diyorlar ve midenin ilacı diye çok tüketilen bir salata/yemek türü...patateslede güzel olmuştur kesin...benim tarifimide incelemnizi öneririm...ellerinize sağlık...

ISLAK KURABİYE