2 Eylül 2010 Perşembe

GÜVEÇ ü.i.m 2

iftar yemeğimindeki ana yemeklerden biriydi güveç..aslında güveçle aram pek yoktur benim. daha doğrusu klasik olanıyla. herşeyi karıştırınca ben pek lezzet alamıyorum aslında. bu nedenle ben biraz değişiklikler yaptım bazılarını çıkardım bazılarını ekledim.böylece hem benim istediğim hemde eşimin istediği oldu..
ben yemekte 12 güveç hazırladım o yüzden malzemeler o sayıya göre siz azaltıp çoğalta bilirsiniz.
malzemeler:
  • 1,5 kilo dana kuşbaşı
  • yarım kilo arpaçık soğanı
  • 5-6 tane patlıcan
  • 6-7 tane patates
  • 2 kilo domates
  • 1 baş sarımsak
  • 2 su bardağı kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz.karabiber,kekik
 yapılışı:
  • etler yıkanıp karasuyu çıkana kadar haşlanır. süzülüp tereyağında hafice sotelenir.
  • arpacık soğanı ve sarımsak soyulup sarımsaklar ikiye bölünür.
  • patlıcan ve patates soyulup iri küpler halinde doğranır.
  • domatesler rendelenir.
  • etin içine patlıcan ,patates,arpacık soğanı,sarımsak,tuz karabiber kekik 2 kaşık sıvıyağ eklenip harmanlanır.
  • güveçler bir peçete aracılığıyla hafifce yağlanır.
  • hazırlanan karışım güveçlere dağıtılır.
  • üzerine domates sosu dökülüp ağızları alimunyum folyo ile kapatılıp 180 derece fırında 40-45 dakika pişirilir.
  • servisten hemen önce folyolar çıkarılıp kaşar rendesi eklenir.
  • fırında 5 dakika daha bekletilip servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

1 yorum:

Ilker Erdem dedi ki...

Cok guzel bir goruntu. Sevgiler

ISLAK KURABİYE