20 Ekim 2010 Çarşamba

ELMALI TARÇINLI KEK

çok hoş aromalı bir kek oldu bence.zaten elma ve tarçının aşkı bir muhteşemdir.
bu sefer bir farklılık yapıp elmayı rendeden geçirip kullandım malum benim sultan taneli şeyler yemiyor .
malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı rendelenmiş ve suyu hafifce sıkılmış elma
1 talı kaşığı tarçın
1 vanilya
1 kabartma tozu
3 su bardağı un
yapılışı:
yumurta ve şeker iyice çırpılır.
sıvıyağ eklenip çırpıldıktan sonra elma püresi tarçın eklenip kaşıkla karıştırılır.
vanilya ve kabartma tozu ve un eklenip kaşıkla karıştılır.
tepsiye dökülüp 175 derece pişirilir.
şimdiden afiyetler olsun

4 yorum:

Disalce dedi ki...

gerçekten hoş bir ikili..neye koysan yakışır...nefis olur..

ellerine sağlık canım...

Birsel ve İrem dedi ki...

Muhteşem ikilinin (elma-tarçın)olduğu bir keke "hayır" diyemem. Ellerinize sağlık, harika görünüyor. Rendeleyip suyunu hafif sıkmak güzel fikir. Elmanın bıraktığı sudan dolayı kekler bazen pişmemiş hamur olabiliyor. Afiyetler olsun.
Sevgiler.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Ellerine sağlık pek bir leziz olmuş

Adsız dedi ki...

Guzel oldu yaptim bende

ÇİKOLATALI TURTA....