ıspanağın bol olduğu bu devrede yapılacak bir yemek bence..
malzemeler:
- 1 kilo ıspanak
- 1soğan
- 2 dolmalık kırmızı biber
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- tuz
- 2 kesme şeker
- 1 avuç pirinç
- sıcak su
yapılışı:
- ıspanakların kök kısımları kesilip bol sirkeli suda yıkanır.
- soğan piyazlık doğranıp yağa konup kavrulur.
- dolmalık biberler doğranıp soğana eklenip yumuşayana kadar kavrulur.
- ıspanaklar eklenip suyunu salıp yumuşaması için altı kısılıp tabağı kapatılarak hafifce kavrulur.
- üzerine gelecek kadar su eklenip pirinç tuz ve şeker eklenip kısık ateşte pişirilir.
- altı kapatılıp soğutulup servis yapılır.
- şimdiden afiyetler olsun
1 yorum:
Günaydın, ellerinize sağlık. Şifa dolu bir lezzet. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılarımla.
Yorum Gönder