Balkabağı tatlısını sevmeyen varmıdır bilmem ama ben bayılırım. tarifi ilk kez pastacı kızda gördüğümde hiç düşünmeden yapmaya karar verdim. eğer denemediyseniz mutlaka deneyin.böyle muhteşem bir kek olamaz.
malzemeler:
- 1 hazır pastatabanı
- 1 kilo balkabağı
- 2 subardağı şeker
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
- 1 subardağı ceviziçi
- 1 su bardağı portakal suyu
yapılışı:
- balkabağı temizlenip tencereye konur şeker eklenip pişirilir.iyice soğutulur.ve ezilir.
- kremşanti ve süt çırpılır.ezilmiş kabagın yarısı kremşantiye eklenir. buzbolabında 15 dakika bekletilir.
- pasta tabanı tabağa konur.portakal suyunun yarısı ile ıslatılır.kremşantili kabagın hepsi üzerine konur. ceviz içi ekilir.pasta tabanının üstü kapatılır.kalan portakal suyuyla ıslatılır
- sade balkabağı ezmesiyle her tarafı sıvanır.üstüne kalan ceviz içi dökülür.
- şimdiden afiyet olsun
1 yorum:
denediğim ve çokda memnun kaldığım bir pastaydı.lakin hergün o kadar yeni tariflerle karşılaşıyoruz ki bi denedigimizi bi daha denemek neredeyse imkansızlaşıyor.hazır sayfanızda görmüş hatırlamışken evde de kabak varken kim tutar beni))sevgiler selamlar
Yorum Gönder