Dolmalar içinde bence sarımsaklı yoğurtla yenen enlezzetli dolmadır etli yaprak sarma.genelde bohça şeklinde ve biraz sulu yaparım ama annem tamamen suyunu çektirmemi önerdi e tabiiki annem isteyince yapılmaz mı yaptım hemde görüntüsünüde zeytinyağlı gibi sardım ortaya harika biryemek çıktı.
malzemeler:
- 250 gr ufak yaprak
- 150 gr kıyma
- 1 soğan
- 1 çay bardağı pirinç
- tuz,nane,sarımsak tozu
- 1 subardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 kesme şeker
- yarım çay bardağı sıvıyağ
yapılışı:
- yapraklar sudan geçirilip tencereye konur 5 dakika kaynatılıp süzülür ve soğutulur.
- iç malzeme olarak kıymanın içine soğan rendelenir pirinç ve baharatlar eklenerek yoğrulur.
- yaprak açılır içine 1 tatlı kaşığı kıyma konup sıkıca sarılır.
- tencereye dizilir.üzerine başka yerde karıştırılmış su salça tuz ,şeker ve sıvıyağ karıştırılıp dökülür.
- üstüne bir tabak kapatılır.kısık ateşta suyu çekene kadar pişirilir.
- üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökülerek sevis yapılır. şimdiden afiyet olsun.
1 yorum:
kereviz harika görünüyor,dolmalarsa bi lokmalık))eline sağlık arkadaşım
Yorum Gönder