5 Ocak 2009 Pazartesi

HAŞAŞLI ÇÖREK YAMAN ETKİNLİKLER




BU TARİFİ YEŞİLKİVİYE GÖNDERİYORUM.SEVGİLER

anne tariflerine devam. aslında perianneden desem daha doğru. periannemi kaybedince haşaşlı yapma işi anneme devir oldu.bizim ailecek sevdiğimiz bir lezzet. sırf bu çörek için bana denizliden haşaş gelir.birçok kişi bu çöreği yapar ama ben periannemin ve annemin üzerine kimseyi tanımam.

malzemeler:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yaşmaya
  • 2 kesme keşer
  • 1 çaybardağı sıcak su
  • tuz
  • un
iç malzeme:
  • 2 su bardağı haşaş
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz
üstü için:
  • yumurta sarısı
yapılışı:
  • sıcaksuya maya,kesme şeker eklenip kabarması beklenir.
  • süt,sıvıyağ mayalı karışım karıştırılır.un eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • iç malzeme olarak haşaş ve sıvıyağ iyice karıştırılır.
  • hamurdan cevizden büyük parça kopartılır.elle açılır haşaşlı karışım bolca sürülür.ceviz serpilir.hamur iki yandan büzülerek ortaya toplanıriki uçtan tutularak burulur.tepsiye konur.
  • bütün hamurlar aynı şekilde yapıldıktan sonra yarım saat tepside kabarması beklenir.
  • üzerine yumurta sarısı sürülerek fırına verilir.180 derecede pişirilir.
  • şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE