14 Ocak 2009 Çarşamba

STROGONOF NAMI DİĞER YILAN ET


Tamam kabul ediyorum bizim evde yılanlara ilgi büyük bu babamızdan kaynaklanıyor e tabii kızımda babasının kopyası (tip ve huy olarak) olduğu için yiyeceklere bu ismin verilmesi çok doğal.


bu yemeği yapan vardır mutlaka ama ben ecrine et yedirmek için uydurdum.sonuçta eşimde çok beğeninceki bu oldukça zordur sık sık yapılır oldu evde.


hem yapımı kolay hemde lezzetli kısa sürede hazırlanmasıda çalışan insanlar için büyük kolaylık. deneyince ne demek istediğimi anlayacaksınız.


eti ben düdüklü tencerede 10-15 dakika pişiriyorum bizim sultan rahat yesin diye ama siz isterseniz tavada 1 çay bardağı suylada pişirebilirsiniz. ben genelde geceden haşlayıp kavurmayı yemeden hemen önce yapıyorum çünkü sıcak sıcak çok daha lezzetli oluyor.


malzemeler:


250 gr strogonof


1 su bardağı su


1 çorba kaşığı sirke


2 yemek kaşığı tereyağ


1 tatlı kaşığı kekik


tuz,sarımsak tozu,kırmızı biber


yapılışı:


strogonof yıkanıp düdüklüye konur. su ve sirke eklenerek 15 dakika pişirilir.


pişme işleminden sonra süzülerek tavaya alınır tereyağ eklenip kavrulur(rengi kararmıyacak)


altı kapatılıp baharatlar eklenip servis yapılır.


şimdiden afiyet olsun.

3 yorum:

hilalinmutfagi dedi ki...

Ellerine saglik canim.Yiyenlere afiyet olsun....

sema dedi ki...

Bence de bu yemek çok lezzetli olur, akşamdan ön hazırlık yapılabilmesi de cabası, ellerinize sağlık.

meliha dedi ki...

Bir et obur olarak nasıl canım çekti.
nefiss görünüyor.
ellerine sağlık
sevgfiler

ISLAK KURABİYE