26 Ocak 2009 Pazartesi

KIRMA BÖREK p.d.ç.s.e.35


BU TARİFİDE GÜLAY HANIMA YOLLUYORUM SEVGİLER KOLAYLIKLAR
Eskişehirin ünlü böreği.gerçi birebir aynısı olmadı.çünkü kırma börek biraz ince olur. o yüzden malzemeleri farklı şekilde kullanıp şu ana kadar yediğim bence en lezzetli böreği yedim. böreğin lezzetini ilk onaylayanda kızım oldu.böylece bu börekte sık yapılanların listesinin başına oturdu.
buyrun efendim afiyet olsun...
malzemeler:
4 yufka
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
iç malzeme:
2 su bardağı beyaz peynir
maydanoz(istenirse)
üst malzeme:
1 su bardağı süzme yoğurt
1 yumurta sarısı
yarım çaybardağı sıvıyağ
yapılışı:
küçük tepsi yağlanır.bir yufka yayılır.süt+sıvıyağ+yumurta çırpılıp biraz dökülür.
2,yufka ikiye bölünüp bir parçası serilir.sostan dökülür.2.yarım parça konur.sos konur.1 su bardağı peynir konur.üstüne yufka konur sos dökülür diğer 1 su bardağı peynir konur.yufka konur sos dökülür.
dışa taşan yufkalar kapatılır. üstü için hazırlanan sosla (süzme yoğurt+yağ ve yumurta sarısı) iyice sıvanır.dilimlenir.
180 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
şimdiden afiyet olsun.

2 yorum:

gulayce dedi ki...

iyi geceler tarifin için teşekkürler canım beni yalnız bırakmayıp üç güzel tarif ile onurlandırdığın için ellerine ve yüreğine sağlık tekrar bekliyorum sevgiler

Adsız dedi ki...

bu boregi bende yapiyorum canim gercektende cok lezetli olur
seninkide nefis gorunuyor
ellerine saglik

www.yenitadlar.blogcu.com

ISLAK KURABİYE