Benim uydurduğum bir tarif.ama favorilerim arasındadır. sizinde deneyince bağeneceğinize eminim. kabak yemem diyenlere bile yedirilmiştir.
malzemeler:
2 dal yeşil soğan
2-3 tane kabak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,karabiber
dereotu
1 su bardağı süzme yoğurt
yapılışı:
yağ tavaya konuryeşil soğanın yaprakları küçük küçük doğranıp eklenir.hafifce kavrulur.
içine kabaklar (rendelenmiş) eklenip suyunu salıp iyice çekene kadar pişirilir.
tuz ve karabiber eklenir.(pişerken koyuyorum çünkü tuz kabağın su salmasını artırıyor)
iyice soğutulup sarımsaklı yoğurtla karıştırılıp servis yapılır.
şimdiden afiyet olsun
1 yorum:
eline emeğine sağlık canım
bu güzel iki tarifinle blogumda
ayrı bir renk ve lezzet kattın
çok tşk ederim tekrar beklerim hoşça kal sağlıkla kal..
fzehra.blogcu.com
Yorum Gönder