18 Ocak 2009 Pazar

PATATESLİ KETE ve sütlü patates içi tarifi



Bu tarif aslında bizim standart ketemizin farklı bir versiyonu.biz bu tadıda çok sevdik.hamur benim ketemin hamuruyla aynı.sade içine kavrulmuş patateskoyupyaptım
PATATESLİ İÇ:
  • 5-6 patates
  • 1 soğan
  • 1 kaşık salça
  • tuz,kırmızı biber,sarımsak tozu
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
yapılışı:
  • patatesler soyulup küçük küçük doğranır.az suda haşlanır.ezilir.
  • tavaya yağ konur,soğan yemeklik doğranıp kavrulur.içine ezilmiş patates eklenir.iyice kavrulur.salça eklenir.bir iki çevrilip süt ve baharatlar eklenir.
  • sütü çekince altı kapatılıp soğutulur.
  • şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE