8 Ocak 2010 Cuma

LAZ BÖREĞİ


Hazır yufkayla hazırladığım halde herkes tarafından tam not alan bir tatlı oldu. elde açanlara saygım sonsuz ama böylede hiç fena olmadı laf aramızda...
malzemeler:
  • bir paket baklavalık yufka
  • 1 kilo süt
  • 3 kahve fincanı un
  • 14 kaşık şeker
  • 1 vanilya
  • 2 yumurta
  • 1 paket erimiş teremyağ
  • pubra şekeri
yapılışı:
  • süt,şeker ve un karıştırılıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
  • altı kapatılıp ılınmaya bırakılır.ılınan muhallebiye yumurtalar ve vanilya eklenerek iyice çırpılır.
  • tepsi hafifçe yağlanıp baklavalık yufka yayılır.
  • hafifçe yağlanıp 2.yufka konur. bu şekilde yağlanarak paketin yarısına gelinir.
  • hazırlanan muhallebi dökülerek geri kalan yufkalarda araları yağlanark tepsiye dizilir.
  • kare şeklinde kesilerek kalan yağ dökülüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • soğuyunca bol pudra şekeri dökülerek servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

3 yorum:

KİZHATCE dedi ki...

eline sağlık canım çok sevdiğim bir tattır laz böreği,sevgiler....

gülcan dedi ki...

Merhaba arkadaşım ellerine sağlık birkaç ay önce bende yaptım bu tatlıyı. Hakikaten tam not aldı. Bende hazır yufkayla yaptım eee ne yapalım yufkacılarda para kazanıp evlerinde çoluk çocuk geçindirecek değilmi..

maydanoz dedi ki...

Güzel blogunuza maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, başarılar.

ISLAK KURABİYE