20 Ocak 2010 Çarşamba

KESTANELİ İÇ PİLAVLI TAVUK DOLMASI



Kestaneli iç pilav:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • 3 kaşık tereyağ
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuşüzümü
  • 2 kesme şekeri
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • tuz
  • 1 su bardağı haşlanmış kestane
  • 3 su bardağı tavuk suyu
tavuk:
  • orta boy tavuk
  • 1 soğan
  • 1 havuç
kızartma sosu:
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı salça
yapılışı:
  • tavuk bütün doğranmış sogan ve iri parçalara bölünmüş havuç ile 10 dakika haşlanır.
  • tavuk alınıp ılınmaya bırakılır.
  • pilav için pirinç kaynar su tuz ve 1 kaşık limon suyu ile yarımsaat dinlendirilir.
  • pirinç süzülüp iyice yıkanır.
  • tereyağ eritilipyemeklik doğranan soğan ve dolmalık fıstık kavrulur.pirinç atılıp kavrulur.suda bekletilmiş kuş üzümü baharatlar eklenip tavuk suyu eklenir.
  • haşlanmış kestane 1 tatlı kaşığı tereyağ ile hafifce kavrulup pilava eklenir.
  • suyu çekene kadar pişirilir.
  • tavuğun içi pilavla doldurulup dikilir.
  • fırın tepsisine konur.
  • sos malzemeleri çırpılıp tavuğun üzerine sürülüp fırınlanır.
  • iyice kızardıktan sonra fırından çıkarılıp süslenerek servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

1 yorum:

birsence dedi ki...

tatlım çok şık görünüyor..süslemelerde çok güzel ama keşke daha yakından çekseydin iyice detaylı inceleseydim:(
ellerin dert görmesin canım benim öpüldün...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails