Kestaneli iç pilav:
- 2 su bardağı pirinç
- 1 soğan
- 3 kaşık tereyağ
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı kuşüzümü
- 2 kesme şekeri
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- tuz
- 1 su bardağı haşlanmış kestane
- 3 su bardağı tavuk suyu
- orta boy tavuk
- 1 soğan
- 1 havuç
- 2 kaşık yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı salça
- tavuk bütün doğranmış sogan ve iri parçalara bölünmüş havuç ile 10 dakika haşlanır.
- tavuk alınıp ılınmaya bırakılır.
- pilav için pirinç kaynar su tuz ve 1 kaşık limon suyu ile yarımsaat dinlendirilir.
- pirinç süzülüp iyice yıkanır.
- tereyağ eritilipyemeklik doğranan soğan ve dolmalık fıstık kavrulur.pirinç atılıp kavrulur.suda bekletilmiş kuş üzümü baharatlar eklenip tavuk suyu eklenir.
- haşlanmış kestane 1 tatlı kaşığı tereyağ ile hafifce kavrulup pilava eklenir.
- suyu çekene kadar pişirilir.
- tavuğun içi pilavla doldurulup dikilir.
- fırın tepsisine konur.
- sos malzemeleri çırpılıp tavuğun üzerine sürülüp fırınlanır.
- iyice kızardıktan sonra fırından çıkarılıp süslenerek servis yapılır.
- şimdiden afiyet olsun.
1 yorum:
tatlım çok şık görünüyor..süslemelerde çok güzel ama keşke daha yakından çekseydin iyice detaylı inceleseydim:(
ellerin dert görmesin canım benim öpüldün...
Yorum Gönder