16 Ocak 2010 Cumartesi

KABAK TATLISI




tatlının üstadı kayınvaldem. gerçekten çok güzel yapar.ama bence bu tatlıda önemli olan unsurlardan biride kabak.kabak eğer iyi olursa tadıda kıvamıda çok farklı oluyor.bu konudada babam bir tanedir....
malzemeler:
  • 2 kilo kabak
  • 3 su bardağı şeker
  • yarım çay bardağı su
  • 2 su bardağı ceviz içi
yapılışı:
  • kabak soyulup dilimlenir.yayvan tencereye dizilir.
  • üstüne şeker konur. su eklenir.
  • kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
  • üzerine bol ceviz dökülerek servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

2 yorum:

GÜLSÜM dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK ÇOK SEVERİM...

Pembe Tatlar dedi ki...

canım ellerinize sağlık...
Mutlu pazarlar..:)

ISLAK KURABİYE