son zamanlarda yaptığım en lezzetli börek tavsiye olunur deneyin inanın vazgeçemiyeceksiniz. ayrıca bu tarifi P.D.Ç.S.E.51 ev sahipliği yapan japon çekirdeğine yolluyorum etkinlik için başarılar...
malzemeler:
- 3 yufka
- 5-6 tane patates
- 1 kase kaşar rendesi
- 100 gr ermiş teremyağ
- 2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı un
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
yapılışı:
- patatesler haşlanıp iyice ezilir. kaşar peyniri tuz ve karabiber eklenip karıştırılır.
- teremyağ eritilip 2 çay bardağı sıvı yağla karıştırılır.karışımdan yarım çay bardağı bardağı ayrılır.
- yufka yayılır sıvı karışım dökülüp bir miktar un serpilir.
- yufka ikiye katlanıp yağ sürülür ve yine unlanır.
- uzun uca bolca patatesli harç konup sarılır. 4 parmak genişliğinde kesilip tepsiye dizilir.
- diğer yufkalarada aynı işlemler yapılır.
- ayrılan sıvı karışama 2 kaşık su eklenip karıştırılır.böreklerin üstüne sürülüp 180 derecede pişirilir.
- şimdiden afiyet olsun
not:
- sıvı karışımı ve unu göz kararı üçe bölüp her yufka için 1/3 kullanılırsa iyi olyor.
9 yorum:
börekl en vazgecilmezlerimden enfes görünüyor ellerine saglik sevgiler
Canım,
Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Değişik geldi. Denenecekler listeme ekledim. Yapacağım.
Sık sık görüşmek dileğiyle,
Sevgiyle kal.
Merhaba. Börek harika görünüyor, ellerinize sağlık. En kısa zamanda denemeye çalışacağım. Size afiyetler olsun. Sevgiler.
patatesli olan herşeyi severim
bendede patatesli bir börek var bu akşam:):)
ellerine sağlık
MERHABA
YANLIŞLIK İÇİN ÇOK ÖZÜR DİLERİM. ÇOK FAZLA TARİF OLDUĞUNDAN OLMUŞ OLAMALI DÜZLETMEYİ YAPTIM. TEKRAR BEKLERİM :))
SEVGİLER
EBRU
canım tarifin süper görünüyo ellerine sağlık.gene bekleriz sevgiler selamlar.
Canım ellerine sağlık..Nefis olmuş.Sevgiler..
Merhaba
Güzel yorumunuz için teşekkürler.
Elbette mavi ayyıldızımı alabilirsin
Sevgiler.
<:))
sürekli görüp denemek istedigim bir börek..nefis görünüyor.elinize saglık.
Yorum Gönder