malzemeler:
- 1 paket baklavalık yufka
- 1 paket eritilmiş terem yağ
- 2 su bardağı dövülmüş şamfıstığı
şerbeti:
- 3 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- 1-2 damla limon suyu
- 1 vanilya
yapılışı:
- önce şerbeti için su ve şeker kaynatılır.indirmeye 5 dakika kala limon suyu eklenip altı kapatılır.
- ılınmaya bırakılır.vanilya eklenip karıştırılır.
- borcam yağlanır.yufkalar tek tek yayılıp 2 yufkada bir şamfıstığı dökülür.yufkalar bitene kadar devam edilir.
- işlem bitince baklava dilimlenir.
- iyice kızdırılmış tereyağ üzerine dökülür.
- 180 derece iyice kızarana kadar pişirilir.
- fırından alınıp 5 dakika havalandırıldıktan sonra ılık şerbet dökülür.
- şimdiden afiyet olsun
1 yorum:
Merhaba. Harika görünüyor, ellerinize sağlık. Sevgiler.
Yorum Gönder