Bu pastanın en büyük özelliği hem çok sevdiğim bir kızımın yaşgünü olması hemde ilk defa aile dışında birine pasta yapmanın heyecanını yaşadım.
genelde çikolata ile aram olmadığım için bu pasta benim için tam bir deneyim oldu.ama sonuçtan ben çok hoşlandım.sıla kızımında beğendiğini öğrenince çok daha mutlu oldum. sılacım iyiki doğmuşsun.hayat sensiz renksiz olurdu.sevgilerimle alkım teyzen.
malzemeler:
- 8 yumurta
- 8 fincan şeker
- 8 fincan un
- 4 kaşık kakao
- 4 kaşık sıvıyağ
- 6 kaşık kaynarsu
- 2 vanilya
- 2 kabartma tozu
iç malzeme:
- 400 gr bitter çikolata
- 400 gr krema
- 1 subardağı kırılmış çıkolata
- 1 subardağı şamfıstığı
üst malzeme:
- 1 kase iç krema
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kakaolu kremşanti
- çikolata parçaları
- süsler
yapılışı:
- 400 gr bitter çikolata küçük parçalara ayrılır.400 gr krema ocakta kaynamadan ısıtılır.altı kapatılıp çikolata eklenir karıştırılarak erimesi sağlanır.soğumaya bırakılır.
- pandispanya için şeker ve yumurtalar iyice çırpılır.diğer malzemeler eklenir.büyük dikdörtgen borcama dökülüp 175 derecede pişirilir.
- kek soğuyunca ikiye bölünür ,soğumuş kremadan bir kase ayrılıp geri kalanı keke dökülür çikolata parçaları ve şamfıstığı serpilir.üzeri kapatılır.
- kremşanti ile süt çırpılır.ayırdığımız ganaş eklenir.pasta kaplanır.üzeri süslenir.
- şimdiden afiyet olsun
- ben 25 kişilik pasta olacağı için ölçüleri 2 kat yaptım.siz yarısını kullanabilirsiniz.
- ganaşı 10 dakika dolapta dinlendirirseniz sürülmesi daha kolay oluyor
5 yorum:
Doğum günü kutlu olsun Sıla'cığın. Nice güzel yaşlarını görmeniz dileğimle..
Eline sağlık canım,çok güzel görünüyor...Sevgiler.....
kızının doğum günü kutlu olsun canım. allah uzun ve sağlıklı bir ömür versin..
pasta çok güzel görünüyor elelrine sağlık sevgiler
pasta enfes olmuş balım emegine saglık ee teyzesi benim kızımada yaparsın demi öpüyorum seni
Sılanın doğum günü kutlu olsun pastası süper olmuş ellerine sağlık canım..kocaman sevgiler
Yorum Gönder