Milföyün en tatlı hali bence.bu kadar çabuk ve kısa zamanda böyle bir tad çıkacağını hiç düşünmemiştim aslında.
ben küçükken pastanelerde bu tarz bir pasta yapılırdı.yemesi çok zor olurdu ama ben bayılırdım.
bu tatlıyı yediğimde o günlere geri döndüm.tarifi yanlış hatırlamıyorsam serpilin mutfağından almıştım. çok sık yaptığı için dikkatimi çekmişti.ama deneyince kendisine hak verdim.
ben kremeda biraz değişiklik yaptım.süsleme işide kızıma ait.
malzemeler:
- 10 tane milföy
- 1 vanilyalı cremole
- 1,5 su bardağı süt
- pudra şekeri
- şamfıstığı
yapılışı:
- çözünen milföyler boyuna ikiye kesiler tepsiye dizilir.200 derecede pişirilir.
- kremole ile süt iyice çırpılır.
- pişen milföyler
- sıcakken ikiye ayrılır.arasına krema ve şamfıstığı konup borcama dizilir.
- soğuyunca pudra şekeri ve şam fıstığıyla süslenir.
- şimdiden afiyet olsun
2 yorum:
Hmmm. Göztepe'deki Trize'de yedim en güzelini. Nasıl özledim lezzetlerini!
çok leziz gözüküyo ama cremole nedir??sevgiler
Yorum Gönder