malzemeler:
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 soğan
1 havuç
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
2-3 kaşık sıvıyağ
tuz,1kesme şeker
2 su bardağı sıcak su
yarım demet dereotu
yapılışı:
havuçlar soyulup küp küp doğranır.
sıvıyağ tencereye konup havuçlar eklenir.hafif renk değiştirmeye başlayınca salça ve su eklenir.- kaynamaya başlayınca bulgur ve tuz eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
- diğer tarafta tereyağ eritilip yemeklik doğranan soğan eklenip pembeleştirilir.
- pişen pilavla soğanlı tereyağ karıştırılıp iyice harmanlanır.
- servisten hemen önce dereotu serpilerek servis yapılır.
- şimdiden afiyet olsun
2 yorum:
Ellerine sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
Sevgiler..
çok severim ben bulgur pilavının her türlüsünü,ellerine sağlık.
Yorum Gönder