19 Mart 2010 Cuma

DEREOTLU VE HAVUÇLU BULGUR PİLAVI

malzemeler:

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur

  • 1 soğan

  • 1 havuç

  • 1 yemek kaşığı salça

  • 1 yemek kaşığı tereyağ

  • 2-3 kaşık sıvıyağ

  • tuz,1kesme şeker

  • 2 su bardağı sıcak su

  • yarım demet dereotu
yapılışı:

  • havuçlar soyulup küp küp doğranır.

  • sıvıyağ tencereye konup havuçlar eklenir.hafif renk değiştirmeye başlayınca salça ve su eklenir.
  •  kaynamaya başlayınca bulgur ve tuz eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
  • diğer tarafta tereyağ eritilip yemeklik doğranan soğan eklenip pembeleştirilir.
  • pişen pilavla soğanlı tereyağ karıştırılıp iyice harmanlanır.
  • servisten hemen önce dereotu serpilerek servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun

2 yorum:

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Ellerine sağlık afiyetler olsun bereketi ile..

Sevgiler..

mehtap dedi ki...

çok severim ben bulgur pilavının her türlüsünü,ellerine sağlık.

ISLAK KURABİYE