23 Mart 2010 Salı

ELMA TOPLARI

Eskilerden kalan bir lezzet.hem hafif hemde muhteşem...
malzemeler:

  • 2 paket bebe bisküi

  • 4 adet elma

  • 3 kaşık ceviz içi

  • 1 paket kakaolu puding

  • 3,5 pardak süt

  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
yapılışı:
  • bebe bisküvileri rondadan geçirilir.
  • elmalar soyulup rendeden geçirilir.elma ile ceviz içi karıştırılır.
  • yavaş yavaş bisküvi unu eklenerek ele yapışmayan bir hamur yapılır.
  • yuvarlak toplar yapılıp aralıklı olarak dizilir.
  • kakaolu puding pişirilerek sıcakken elmalı topalrın üzerine dökülür.
  • hindistan cevizi ile süslenerek servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

1 yorum:

gülay mutfakta dedi ki...

canım ellerine sağlık.. bu gün bende de aynı tarif vardı:)
sevgiler...

ISLAK KURABİYE