8 Mart 2010 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ NİSASTA KURABİYESİ

mis kokulu harika bir kurabiye ile karşınızdayım...nişaşta kurabiyesini çok seven görümcem için yaptım bu kurabiyeyi..bence bu hali harika oldu..
bu aralar SİNANGİLin aromalı kek unlarını kullanıyorum.harika sonuçlar alıyorum...en harika aroma limonluda...ama tropik aromalıda hiç fena olmuyor benden söylemesi...
malzemeler:

  • 1 paket yumuşamış teremyağ

  • 2 yumurta

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 1 paket vanilya

  • 2,5 su bardağı nişaşta

  • aldığı kadar SİNANGİL TROPİK AROMALI un
yapılışı:
  • teremyağ,yumurta ,pudra şekri iyice yoğrulur.nişasta ve vanilya koyulupyorulmaya devam edilir.
  • tropik aromalı un eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır.
  • tepsiye dizilip 160 derecede üstü çatlayana kadar pişirilir.
  • beyaz kalacak unutmayın. birde normal unla yaparsanızki ben normalde bu kurabiyeyi sadece nişaşta ile yaparım o zaman 1 kabartma tozu ekleyin.
  • SİNANGİL UNLARIN içinde kabartma tozu olduğu için buna koymadım.
  • şimdiden afiyet olsun.

2 yorum:

umutluhayat dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

estergonyesil dedi ki...

Bayılırımmm sevgiler... İzlemeye aldım sizi...

ESKİLERDEN POTPORİLER...