29 Mart 2010 Pazartesi

KREMALI PATATESLİ MİLFÖY BÖREĞİ

aslında çokta özelliği olan bir börek değil. sadece iç malzemelerdeki farklılıklar nedeniyle defterimde olmalıydı bence...
malzemeler:

  • 10 tane milföy

  • 3-4 tane patates

  • 2-3 dal taze soğan

  •  1 avuç dereotu

  • bir çay bardağı krema

  • tuz,karabiber

  • 1 yumurta sarısı

  • çörek otu
yapılışı:
  • milföyler buzluktan çıkarılıp çözünmeye bırakılır.
  • patatesler haşlanıp ezilir.
  • krema tuz ve karabiberle iyice karıştırılır.
  • hafif ılınınca ince doğranmış yeşil soğanın yaprakları ve dereotu eklenip karıştırılır.
  • milföy alınıp hafifce genişletilir.
  • ortasına patatesli harç konup kenarları üst üste gelecek şekilde kapatılır.
  • üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir.
  • 200 derecede pişirilir.
  • şimdiden afiyet olsun..

1 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

İç malzemesi gerçekten farklı ellerine sağlık canım...

ESKİLERDEN POTPORİLER...