aslında çokta özelliği olan bir börek değil. sadece iç malzemelerdeki farklılıklar nedeniyle defterimde olmalıydı bence...
malzemeler:
10 tane milföy
3-4 tane patates
2-3 dal taze soğan
1 avuç dereotu
bir çay bardağı krema
tuz,karabiber
1 yumurta sarısı
çörek otu
yapılışı:
- milföyler buzluktan çıkarılıp çözünmeye bırakılır.
- patatesler haşlanıp ezilir.
- krema tuz ve karabiberle iyice karıştırılır.
- hafif ılınınca ince doğranmış yeşil soğanın yaprakları ve dereotu eklenip karıştırılır.
- milföy alınıp hafifce genişletilir.
- ortasına patatesli harç konup kenarları üst üste gelecek şekilde kapatılır.
- üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir.
- 200 derecede pişirilir.
- şimdiden afiyet olsun..
1 yorum:
İç malzemesi gerçekten farklı ellerine sağlık canım...
Yorum Gönder