9 Ekim 2008 Perşembe

UN HELVASI


Buda peri anneannemden öğrendiğim bir tarif.Aslında bir kaç gün öncesine kadar denemeye korktuğum bir tarifti ama birkez tutturunca hergece yapar oldum. Tavsiye ederim şeker krizine çook iyi geliyor.

malzemeler:

250 gr teteyağ

1 su bardağı un

1 su bardağı pudra şekeri

yarım su bardağı süt yada su

1 vanilya

bol fındık

yapılışı:

tereyağ tencerede eritilir ,un eklenir.ve un kavrulmaya başlanır.sürekli karıştırılarak un kavrulur,

ortalık duman içinde kaldığında yada daha kolay olarak un yağı kustuğunda kavurma tamamlanmış demektir.

içine tüm yada zevkinize göre kırılmış fındık içi konup kavrulmaya devam edilir.(1-2 dakika)

ocağın altı kapatılıp pudra şekeri ve vanilya eklenip iyice yedirilir.

sıcak su veye süt eklenip karıştırılır.

tencerenin kapağı kapatılıp ılması için beklenilir.

ılınınca parmak şekli verilerek tabağa dizilir.üzerine fındık içi ve tarçın eklenerek servis yapılır.

şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE