9 Ekim 2008 Perşembe

ARTAN YEMEKLER VE KAVURMALI FIRIN MAKARNA







artan yemekler ertesi gün bizim evde pek rağbet gören bir olay değil ne yazık ki. en azından bir çeşit farklı birşeyler yapmam gerek. bu yemekte böyle ortaya çıktı.hem değişik hem besleyici hemde şıktı bence.



malzemeler:

2 subardağı pişmiş makarna

2 su bardağı süt

2 çorba kaşığı un

1 kase kavurma

1 su bardağı kaşar rendesi




yapılışı:


makarna tencereye alınıp ısıtılır. diğer tarafta süt ve un çırpılıp makarnanın üzerine dökülür.muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.

beşamel soslu makarnanın yarısı borcama dökülür.

üzerine kavurma eklenir.

en üste gene soslu makarna eklenir.

kaşar rendesi eklenip peynir eriyene kadar 200 derecede pişirilir.

şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE