10 Ekim 2008 Cuma

HURMA TATLISI


BU TATLIMI BİRSEL VE İREME YOLLUYORUM SEVGİLER (P.D.Ç.S.E.27)

Genelde sütlü tatlıları tercih etsemde hurma tatlısı en favori hamur tatlımdır. Genelde ceviz içi ile yapsamda bayram şekeri yapmak için aldığım bir sürü kabuklu fındığın (fındığın kabuksuz olması gerekiyor)elimde kalması ve benimde onları fırında kavurup rondadan geçirmem ve sonuçdada bir yığın fındık kırığım olması nedeniyle bu tatlı yalancı hurma tatlısı olarak literatürüme eklenmiş oldu. işte tarifi:


malzemeler:
  • 1 sanayağı erimiş
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı fındık kırığı
  • un
şerbet:
  • 3 subardağı şeker
  • 2,5 subardağı su
  • 1-2 damla limonsuyu
  • 1 vanilya


yapılışı:
  • Sanayağı,sıvıyağı,yumurta ve tuz karıştırılır.Fındık eklenir, un vanilya ve kabartma tozu eklenerek iyice yoğrulur.Hamur oldukça katı olmalıdır. Yoksa şerbet döküldüğünde dağılır.
  • Hamurdan ceviz kadar parçalar koparılır tepsiye dizilir 180 derecede üzeri açık kahverengi olacak şekilde pişirilir.
  • Tatlı pişirken 3 bardak şeker ile 2,5 bardak su 10 dakika kaynatılır 1-2 damla limon suyu damlatılıp 5 dakika daha kaynatılır.
  • Altını söndürünce 1vanilya eklenip iyice karıştırılır.Ilımaya bırakılır.
  • Fırından çıkan talılar 5 dakika dinlendirilip üzerine ılık şerbet dökülür
  • En az 2 saat mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirilir.
  • Şimdiden afiyet olsun

1 yorum:

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba, tarifiniz yayında. Tatlınız, çok güzel görünüyor, eminim tadı da öyledir.Ellerinize sağlık, yiyenlere afiyet olsun. Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Umarım tekrar katılabilirsiniz, sevgiler.

ÇİKOLATALI TURTA....