2 Ekim 2008 Perşembe

LİMONLU TAVUK



Yıllar önce daha lisedeydim sanırım emel başdoğanın bir programı vardı her gün büyük bir zevkle izlediğim ve beklediğim bir programdı.''sen herşeyi düşünürsün''Bu program sayesinde bir cok tarif öğrenmişimdir emel hanımdan. bu yemekte o tariflerden biri tabii yıllar bazında çeşitli değişikliklere uğradı ama yinede orjinali emel hanımındır.


Çok rahat misafir ağırlanacak bir yemektir.ilk kez deneseniz bile kesinlikle korkmayın en memnuniyetsiz kişinin bile seveceği bir tarif. deneyin sizde beğeneceksiniz...


malzemeler:




  • 500 gr tavuk bonfile


  • 1 subardağı su


  • 3 çorba kaşığı tereyağ


  • 3 çorba kaşığı limon suyu


  • 1 kutu süt kreması(istenirse)


  • 1 çorba kaşığı un


  • yarım su bardağı süt


  • tuz,karabiber


yapılışı:





  • tavuk bonfileyi kuşbaşı olarak doğrayalım.yıkayıp derin bir tencereye koyalım.suyunu salıp çeksin.teteyağını ekleyip etleri iyice kızartalım.


  • tavuklar kızarınca 1 su bardağı sıcak su,limon suyu ve süt kreması konup 5 dakika kaynatılır.


  • diğer tarafta yarım bardak sütün içinde 1 kaşık (tepeleme)un iyice karıştırıp kaynayan tavukların üzerine dökülür.tuz ve karabiber eklenir. koyulaşana kadar kaynatılır.


  • altı söndürülüp maydanozla süslenip sevis yapılır.


  • şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE