7 Ekim 2008 Salı

100. TARİF VE İZMİR KÖFTE


Zaman ne kadar çabuk geçiyor şaka maka derken 100. tarifimi yazıyorum bloguma.Dün gece eşimle ne yapıp koysam diye düşündük ve sonunda izmir köfteye karar verdik. Nede olsa istanbulda yaşayan bir izmirli olduğum için bu yemek uygun olur dedik.Şimdiden herkese afiyet olsun...

malzemeler:


  • yarım kilo köftelik kıyma

  • 1 başsoğan

  • 4 yemek kaşığı galeta unu

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • karabiber,kimyon sarımsak tozu

  • 1 subardağı sıvıyağ

  • 4-5 patates

  • 4-5 sivri biber

  • 4-5 domates

  • 1 yemek kaşığı salça

  • 1 su bardağı kaynarsu

  • 1 kesme şeker

yapılışı:



  • kıyma bir kaseye alınıp içine soğan rendelenir,galeta unu ve baharatlar konup iyice yoğrulur.parmak şekli verilir.

  • patatesler soyulup kalın dilimler halinde doğranır.

  • sivribiberler yıkanır.içleri temizlenir.

  • domatesler soyulup doğranır.

  • önce patetesler ,sonra biberler en sonda köfteler kızartılır.

  • tencereye önce patatesler,sonra köfteler konur üzerine sivribiberler yerleştirilir.yemeğin üstü domatesle kaplanır.

  • 1 su bardağı sıcak suyun içine salça,şeker ve tuz eklenip yemeğin üstüne dökülür.kısık ateşte domatesler eriyene kadar pişirilir.

  • afiyetler olsun efendim..

3 yorum:

ikizlerinannesi;keskinli dedi ki...

benim yine vallahi izmir köfteye bayilirim izmirli degilim ama bende cok yaparim gercekten enfes bir lezzet ellerine saglik 100.tarifede yakismis hani :)) sevgiler

melisa dedi ki...

gülümm ben geldim hayatım
senin o şeker kızına keşke doğum gününde bende gelebilsem
ne istersen yapar gelirdim hemde
canım gönüller bir olsun öptüm şekerciği
ay nedemek izin canımcım sen beğenip yapmaya karar vermişsin benim için çok gurur verici bişey
inşlh beğenirsin
kolay gele sevgilerr

serpil'in mutfağı dedi ki...

merhabalar bende bir izmirli olrak çok beğendim.ellerinize sağlık.ama ben daha çok kuru köfte yapıyoruz.ev halkı daha çok kurusunu seviyoruz.bende sayfama beklerim.hoşçakalın.

ISLAK KURABİYE