18 Ekim 2008 Cumartesi

YENİDEN BAŞLASIN VE ARNAVUT CİĞERİ


Herkese yeniden merhaba aradan geçen bir hafta bana yıllar gibi geldi. Aslında hep aklımda olmanıza rağmen bir türlü sizleri ziyaret etme sansım olamadı üzgünüm.

Öncelikle hepinizin merak ettiği olaydan bahsedeyim küçük kızımızın tedavisi başladı Şimdilik iyi idare ediyor yavrucuğum. Gelişmelerden sizleri haberdar edeceğim mutlaka. Bu olayla ilgili mesaj bırakan ve dua eden herkese sonsuz teşekkürler.

Bu hafta benimde bazı sağlık sorunlarım oldu bakalım test sonuçlarına göre neler yapacağız göreceğim.Ayrıca iş yükümdede artış olması bloguma ulaşmamı bir süre engelledi.Ama artık buradayım bu ayın sonu kızımın yaşgünü o yüzden bol tarifli bir ay olacak diye bekliyorum bakalım artık hayırlısı.Allah sağlık versinde herşey olur nasıl olsa.

bu kadar lafın sonunda işte tarifim..

malzemeler:


  • 250 gr dana kuşbaşı ciğer

  • 1 su bardağı un

  • 1 su bardağı süt

  • 1 patates

  • 1 soğan

  • 1.5 subardağı sıvıyağ

  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

  • 1 tatlıkaşığı tuz

  • maydanoz

yapılışı:



  • danaciğer sudan geçirilip süte yatırılır.yarım saatin sonunda süzülür.

  • süzülen ciğer un ve kırmızı biber karışımına bulanır.

  • patates soyulup küp küp dogranır.

  • yağ iyice kızdırılıp önce patatesler kızartılır.

  • daha sonra ciğerler iyice silkelenip üzerlerindeki fazla undan arındırılıp kızgın yağda en fazla 2 dakika pişirilir.süzülerek alınarak kağıt havlunun üzerine konur.

  • soğan küp küp doğranır.tuzla oyulup acısı çıkarılır.

  • derin bir kapta ciğer,patates,soğan ,tuz bir güzel karıştılır.maydanoz ile süslenerek servis yapılır.

  • şimdiden afiyet olsun.

1 yorum:

LeYYa dedi ki...

soğuk bir ayranla birlikte lavaş ekmeğine dürüm yapıp yemek dünyalara bedel))

ISLAK KURABİYE