2 Ekim 2008 Perşembe

TAS KEBABI



malzemeler:




  • 1 kilo dana kuşbaşı


  • 2 baş soğan

  • 2-3 tane sivri biber


  • 3-4 diş sarımsak


  • 2 çorba kaşığı salça


  • 2 su bardağı su


  • 1 çorba kaşığı sirke


  • 1 kesme şeker


  • yarım çaybardağı sıvıyağ


  • 3-4 tane karabiber


yapılışı:





  • dana eti yıkanıp düdüklüye konur ,5 dakika suyunu salıp çekmesi beklenir bu arada oluşan köpükler temizlenir.


  • suyunu çekince yağ ve sarımsaklar konur.hafif kızartılır.salça eklenir,biraz daha kavrulur sıcak su eklenir sirke şeker ve tanekara biber konur ağzı kapatılarak bip sesinden sonra yarımsaat pişirilir.altı kapatılır kapak açılıp piyazlık doğranmış soğanlarve sivri biber eklenir kapak kapatılıp 10 dakika daha pişirilip servis yapılır.


  • şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE