19 Mart 2010 Cuma

KİMYONLU VE DEREOTLU MERCİMEK KÖFTESİ

yeşil soğan bence mercimek köftesine en yakışan aroma..ama bazen yemek pek uygun olmuyor. bu mercimek köftesi o zamanlar için hazırlanabilir.gerçi ben dayanamayıp yine üzerine yeşil soğan eklesemde inanın o halide bir başka güzel..
malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek

  • 1 su bardağı ince bulgur

  • 1 demet dereotu

  • 1 tatlı kaşığı kimyon

  • kırmızıbiber,tuz

  • 1 soğan

  • 5-6 kaşık sıvıyağ

  • 2 çorba kaşığı salça

  • 1 limon suyu
yapılışı:
  • mercimek yıkanıp tewncereye konur üzerine 2-3 parmak çıkacak kadar su konup tuz eklenir.
  • oluşan köpükler temizlenir gerekirse su eklenerek mercimeklerin iyice yumuşayıp püre kıvamına gelmesi saplanır.
  • altı kapatılıp üzerine bulgur dökülüp karıştırılır.kapağı kapatılarak 10 dakika beklenir.
  • tavaya yağ konup soğan yemeklik doğranır.kavrulup içine salça eklenip bir iki defa çevrilir.
  • altı kapatılıp bulgurlu mercimeğe eklenip iyice karıştırılır.
  • baharatlar ve dereotu eklenip karıştırılır.
  • limonla tadlandırılıp servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

1 yorum:

HÜLYA dedi ki...

eline sağlık canım. bende çok severim...

afiyet bal şeker olsun size.

ÇİKOLATALI TURTA....