22 Eylül 2008 Pazartesi

MANTAR SOTE



malzemeler:

  • 1 kavonoz kültür mantarı
  • 1 baş kurusoğan
  • 1 sivribiber
  • 3 rendelenmiş domates
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz,kırmızı biber

yapılışı:

sıvıyağ tavaya konur,yemeklik doğranmış soğan ve biber eklenerek bir süre sote edilir. mantarlar yıkanır doğranır ve tavaya ilave edilir mantarlar suyunu salıp çekene kadar beklenir en son rendelenmiş domates tuz ve kırmızı biber eklenip iyice suyunu çekene kadar pişirilir.soğuyunca servis tabağına alınır.maydanozla süslenerek servis yapılır. şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE