malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 çay bardağışeker
- 60-70 gr erimiş tereyağ
- 1 çay bardağı süt
- yarım çaybardağı yoğurt (ben 1 koydum)
- 3 çay bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
krema:
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı şeker
- fındık kadar margarin
- 1 paket vanilya
- yarım çay bardağı file şam fıstığı
üstüne:
pudra şekeri
yapılışı:
yumurta ve şeker çırpılır.diğer malzemeler eklenir. karıştırılıp kelepçeli kalıba dökülür.170 derecede üstü hafif pembeleşene kadar pişirilir.soğutulur.ikiye bölünür.arasına krema sürülür.üstü kabatılır. en üste bol pudra şekeri eklir.
kremanın hazırlanışına gelirsek süt,yumurta ve un mikserle çırpılıp tencereye konur. şeker eklenir ve katı bir muhallebi şeklinde pişirilir. altı kapatılıp vanilya ve yağ konur mikserle iyice çırpılır.
not:
1-kekin tüm malzemeleri mutlaka oda sıcaklığında olmalı
2-kek oldukça ince oluyor ikiye bölmek için ben kenarlarını hafifçe belirleyip iplikle kesiyorum
3-kalıbı 16-18 cm olanlardan kullanırsanız işiniz daha kolay olur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder