Semizotu mahoş tadıyla en sevdiğim sebzelerden biridir. c vitamini deposu olması ve antioksidan olması nedeniyle kalp sağlığının korunmasında önemli bir rolü olduğu için her çeşidinin ama özellikle çiğ oarak tüketilmesini şiddetle öneriyorum.ama unutulmaması gereken ıspanak gibi çok iyi yıkanması gerektiği ben temizledikten sonra en az 15 dakika sirkeli suda bekletiyorum
malzemeler:
- 1 su bardağı temizlenmiş semizotu
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 kaşık mayonez(istenirse)
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 avuç elle parçalanmış ceviziçi (istenirse)
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
yapılışı:
bütün malzemeler karıştırılır. servis tabağına alıp zeytinyağı üzerine gezdirilir.şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder